28 Ağustos 2022 Pazar

Dior Couture Ağustos 2022 koleksiyon incelemesi

 


Korona pandemisinin üzerinden iki yıl geçti ve bazı markalar, halkın kötü koşulları nedeniyle Pre-Fall dahil olmak üzere bir dizi alt koleksiyonu kaldırdı; Finansal sorunlardan kaçınmak için. Ancak Dior bu değişikliklere ayak uydurdu ve insan bağlantılarından ve geleneksel Hint el sanatlarıyla olan ilişkisinden ilham alan büyüleyici bahar koleksiyonunu tanıttı. Bu yazımızda bu markanın 2022 Ağustos Couture koleksiyonunu incelemeye karar verdik; Bu yüzden bir sonraki makalede bizimle kalın.


Dior marka geçmişi 

Dior moda evi, 1946 yılında II. Dünya Savaşı'ndan sonra Christian Dior tarafından kurulmuş; Ve 1947'de ilk koleksiyonunu sundu. "Yeni görünüm" olarak bilinen tarzıyla kadın giyiminde önemli değişiklikler yaptı. Marka kum saati silueti ile tanınır. Dior her yıl 6 koleksiyon sunuyor: Resort, Fall&Spring (Ready To Wear), Spring&Fall Couture ve Pre-Fall.


haute couture nedir? Haute Couture, üst düzey modaya atıfta bulunan Fransızca bir terimdir; Hatta neredeyse el işçiliğiyle ve birçok detayla yapılan özel işlemeli bir giysiye denir. Bu markaların giysi yapımında kullandıkları kumaşlar genellikle çok kaliteli ve bazıları kendi kumaşlarını bile üretiyor. Bir moda evinin Haute Couture kategorisinde tanımlanabilmesi için Paris Haute Couture Birliği tarafından onaylanması gerekiyor. Bu koşulların listesi aşağıdaki gibidir:


•Bir takım elbise dikmek 150 saat, bir elbise dikmek ortalama 1000 saat sürüyor. 

•En az 50 parça giysi ile yılda iki koleksiyon sağlanması 

•Paris'te en az 15 kadrolu çalışanı olan bir atölyeye 

•sahip olmak Kıyafet hazırlamak için en az 20 uzman çalışanla çalışmak 

•Özel müşteriler için özel işlemeli giysiler sağlamak


2022 koleksiyonunun ilham kaynağı:


Maria Grazia Chiuri, Dior'un 2022 koleksiyonundaki "insanların el yapımı nesnelerle bağlantısını" onurlandırmayı ve sanat ile zanaatın sınırlarını kaldırmayı amaçladı. Röportajlarında bu koleksiyonu şöyle anlatıyor: "Metaverse ile hiç ilgilenmiyorum. Bunun eski bir tasarımcının deyişi gibi gelebileceğini biliyorum ama ben daha çok gerçek şeylerle ilgileniyorum. Benim için içgörü hakkında konuşabilmek ve birbirimize destek olabilmek daha önemli.


Hint tanrıçaları, Runway Dior sahnesinde 

Chiuri, Dior'un işlemeli koleksiyonunu ortaya çıkarmak için Karishma ile işbirliği yaptı ve podyum sahnelerini boyamak için ilk kez Madhvi ve Manu Parekh ile işbirliği yaptı. Bu resimler, yerel enerjiyle dolu olmasının ve Hint tanrıçalarının enerjisini yansıtmasının yanı sıra, modern ve soyut üslubu bir arada sergilemiştir. Bu resimlerin her biri bir hikaye anlattı. Mankenlerin giriş sahnesinin başına yerleştirilen moda resminde bir Hint tanrıçası görülüyordu. Diğer eserler, otantik ve el yapımı kültürü hatırlatan tablolar veya işlemeli panolardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Koleksiyon 2022 Ağustos Kator

  Bu koleksiyon beyaz, lacivert, siyah, gri ve krem renklerinden oluşan toplam 64 görünüme sahipti. 380 uzman, 340 metrekare kumaşı işlemek ...