25 Ağustos 2022 Perşembe

moda tasarımının tarihi

 Moda tasarımının kökeni aslen 1826'ya kadar uzanır. Charles Frederick Worth'un 1826'dan 1895'e kadar dünyanın ilk moda tasarımcısı olduğuna inanılıyor. Charles önceleri bir kumaş satıcısıydı ve daha sonra Paris'te bir moda evi kurdu; Aslında moda evleri geleneğini ilk başlatan, insanlara hangi kıyafetleri giymeleri gerektiğini söyleyen oydu. 

Bu dönemde, bir dizi moda evi, giyim modellerini geliştirmek için sanatçıları işe almaya başladı. Müşterilere desenler sunulmuş ve anlatılmış, beğenirlerse sipariş vermişler ve giysiler dikilmiştir.

20. yüzyılın başlarında modada önce Paris'te başlayan ve daha sonra dünyanın diğer bölgelerine yayılan yeni gelişmeler yaşandı. Yeni giyim tasarımları dünyaya açılmadan önce ilk olarak Paris'te doğdu. Bu nedenle Paris'i "moda başkenti" olarak adlandırabiliriz. Bu dönemde moda sadece insanlar için tasarlanmış ve dikilmiş bir giyim modeliydi. 20. yüzyılın ortalarında moda kıyafetlerin seri üretimine başlandı, seri üretim arttı ve insanların kıyafet alırken daha fazla seçeneği oldu. 20. yüzyılın sonunda moda insanlar arasında daha popüler hale geldi ve insanların bu konudaki farkındalığı arttı; Bu nedenle pazar trendlerine güvenmek yerine kendi tarzlarına uygun rahat kıyafetler seçmeye başladılar.

Bugün bildiğiniz gibi moda tasarımı dünyanın en büyük mesleklerinden biri olarak kabul ediliyor.Dünyada moda tasarımı konusunda size birçok ders veren birçok enstitü v

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Koleksiyon 2022 Ağustos Kator

  Bu koleksiyon beyaz, lacivert, siyah, gri ve krem renklerinden oluşan toplam 64 görünüme sahipti. 380 uzman, 340 metrekare kumaşı işlemek ...